Thursday, May 23, 2013

Pilaf cu lapte de cocos ^^ Yumm ♡ !!






PILAF CU LAPTE DE COCOS (4-6 PORTII)
Timp de preparare: 35 minute

INGREDIENTE:
- 300g orez cu bobul lung
- 250ml lapte de cocos
- 1 ceapa tocata foarte marunt
- 1 lingura seminte susan prajit
- 1 dovlecel mare
- 1 ardei gras rosu
- coaja de la o lamaie mica
- 1 lingura seminte marar (sau marar proaspat)
- sare, piper, ulei

PREPARARE:

1) Caliti ceapa cu un varf de sare in putin ulei. Cand s-a inmuiat ceapa, adaugati dovlecelul si ardeiul tocati cuburi mari. Dupa ce s-au inmuiat si acestia, adaugati orezul pe care il prajiti pana in momentul in care devine translucid.
2) Turnati peste compozitie 300-400ml de apa calda si coaja de la lamiae (Intai puneti 250-300 ml, dupa care, daca orezul este inca nefiert puteti sa mai adaugati 100-150 ml de apa calda, dar aveti grija ca orezul sa nu se inmoaie foarte tare, pentru ca el va mai fierbe putin si cu laptele de cocos). Amestecati usor. Apoi adaugati susanul prajit si amestecati din nou.
3) Cand scade orezul, adaugati laptele de cocos si semintele de marar (sau cateva frunze de marar proaspat). Amestecati usor, potriviti de sare si piper si lasati 10 minute pe foc mic, acoperit.

Succes!

PS: Susanul se prajeste in urmatorul fel: ca sa nu il ardeti in timpul prajirii, luati o tigaie de teflon, o incingeti bine (fara ulei), apoi opriti focul si adaugati semintele de susan. Amestecati in tigaia incinsa pana cand acestea devin aurii. NU aprindeti focul. Daca nu sunt prajite, repetati procedura, dar niciodata cu focul aprins.

PPS: Reteta am incercat-o mai demult. Am gasit-o pe internet ( nu mai retin minte unde anume). Asadar imaginea este doar cu scop reprezentativ.

Cu dragoste,
ステファニア ガル


No comments:

Post a Comment