Wednesday, June 12, 2013

O idee foarte buna ^^ !!



Astazi, mama mea a avut o idee stralucita.

Cand am ajuns acasa, intr-aceasta dupa-amiaza, mi s-a facut brusc pofta sa mananc branza proaspata de vaci. Nu doream neaparat ceva dulce sau aromat, ci doar mult iubita mea branzica de vaci. 
Eh.. din senin, mama mi-a spus "Hei, de ce mananci branza goala? De ce nu o amesteci cu putin zahar si cateva capsuni?"
Am raspuns: "Hm.. nu stiu ce sa zic, nu prea mi-e pofta de dulcegarii:
La care ea: "Hai incearca. Sunt sigura ca iti va placea."
Asa ca am incercat, si chiar mi-a placut. Nu era exagerat de dulce, dar combinatia era una sanatoasa, delicioasa si racoritoare.

PS: Am adaugat si un strop de lamaie in amestec, doar ca sa accentuez putin aromele. A fost pranzul perfect, mai ales ca eu sunt moarta dupa branza ^^. Sunt precum un mic soricel. Ha, ha ! Nu e zi sa nu mananc putintica branza ;)) !

Ciorba de dovlecei

Ingrediente:

- 2 litri de apa

- 1 kilogram dovlecei

- 2 cartofi

- 2 morcovi

- 1 ceapa

- 200g varza alba

- 1 ou

- 150g smantana

- tarhon

- patrunjel verde

- 4 linguri de ulei

- 2 linguri de zeama de lamaie (sau 1/4 litru de borş)

Preparare:

Intr-o oala mare se pune uleiul sa se incalzeasca. Se adauga toate legumele curatate si taiate marunt, in afara de dovlecei, si se lasa sa se inmoaie putin. Se toarna peste zarzavaturi 2 litri de apa preincalzita si o jumatate de lingura de sare, apoi se lasa sa fiarba timp de 30 de minute, la foc potrivit (mediu). Se adauga dovleceii curatati de coaja si samburi si taiati cubulete.

Se mai fierbe totul timp de 20 de minute, apoi se adauga zeama de lamaie sau borsul. Daca se foloseste borsul, ciorba se mai fierbe timp de 10 minute, iar daca se adauga zeama de lamaie, se mai dau 2-3 clocote. Apoi adaugati patrunjelul si tarhonul tocate marunt. stingeti focul si turnati oul frecat cu smantana.