Wednesday, June 12, 2013

Ciorba de dovlecei

Ingrediente:

- 2 litri de apa

- 1 kilogram dovlecei

- 2 cartofi

- 2 morcovi

- 1 ceapa

- 200g varza alba

- 1 ou

- 150g smantana

- tarhon

- patrunjel verde

- 4 linguri de ulei

- 2 linguri de zeama de lamaie (sau 1/4 litru de borş)

Preparare:

Intr-o oala mare se pune uleiul sa se incalzeasca. Se adauga toate legumele curatate si taiate marunt, in afara de dovlecei, si se lasa sa se inmoaie putin. Se toarna peste zarzavaturi 2 litri de apa preincalzita si o jumatate de lingura de sare, apoi se lasa sa fiarba timp de 30 de minute, la foc potrivit (mediu). Se adauga dovleceii curatati de coaja si samburi si taiati cubulete.

Se mai fierbe totul timp de 20 de minute, apoi se adauga zeama de lamaie sau borsul. Daca se foloseste borsul, ciorba se mai fierbe timp de 10 minute, iar daca se adauga zeama de lamaie, se mai dau 2-3 clocote. Apoi adaugati patrunjelul si tarhonul tocate marunt. stingeti focul si turnati oul frecat cu smantana.




No comments:

Post a Comment