Monday, September 9, 2013

Deliciu din piure de avocado si somon afumat

Bine v-am regasit dragii mei ^^. Toate bune si frumoase?
Astazi v-am pregatit un deliciu cu avocado si somon. Mie imi place la nebunie. Sper sa va placa si voua, odata ce prindeti curajul de a-l prepara :) ! 

Numar portii: aproximativ 12 portii, depinde cum taiati somonul. Eu am taiat in trei bucati felia de somon, si erau 4 felii intr-un pachet...asadar, dupa cum spuneam, va pot iesi 12 portii.

INGREDIENTE:
- 100 g somon afumat;
- 2 avocado;
- putina zeama de lamaie;
- 6 cartofi de marime mica spre medie;
- 2 catei de usturoi (marime medie, sau unul mare);
- 2 lg smantana;
- cateva fire de patrunjel verde;
- sare si piper dupa gust.

MOD DE PREPARARE:
1) Spalati bine cartofii, fara a-i curata de coaja in prealabil, si ii asezati intr-o oala cu apa si o lingurita de sare, dupa care ii puneti la fiert (timp de fierbere aprox. 35-40 minute), timp in care preparati pasta din avocado.
2) Spalati cei doi avocado dupa care ii curatati. Cum? Simplu ^^! Cu ajutorul unui cutit, taiati-l pe lung de jur imprejurul samburelui din centru si apucand cu mainile de cate o jumatate rasuciti in sesnsuri opuse, apoi desprindeti jumatatile una de alta. Veti obtine o jumatate cu un sambure in mijloc si o alta jumatate fara sambure, desigur. Acum luati cutitul (care sa aiba varf ascutit) il infigeti usor in sambure si il trageti afara (sau daca nu aveti un cutit ascutit, infigeti usor in sambure lama de la oricare cutit ce-l detineti in bucatarie; va avea acelasi efect). Samburele iese foate usor. Apoi coaja de la avocado se da jos la fel de usor: strecurati un deget intre coaja si pulpa si dezbracati pur si simplu fructul de coaja.
Aveti mai jos cateva imagini de prezentare, pentru a va fi mai usor sa intelegeti cum se curata un avocado ^^.

3) Dupa ce ati terminat cu curatatul si decojitul avocadoului, urmeaza sa ii sfaramati miezul cu ajutorul unei furculite pana obtineti un mic "pireu", sau daca il preferati fin, mixati-l in robotul de bucatarie. Eu prefer sa il sfaram cu furculita, deorece imi place textura compozitiei astfel obtinute, dar preferinta mea nu trebuie sa fie identica cu a voastra :).
4) Imediat ce ati terminat de facut micutul "piure" de avocado, presarati putina sare peste el, putin piper si stropiti-l cu zeama de lamaie (dupa gust) ca sa nu oxideze. Eu am folosit o felie cat un deget ca grosime de lamaie. Amestecati bine.
5) Peste compozitia de avocado obtinuta pana acum adaugati usturoiul trecut prin presa de usturoi (sau tocat foarte marunt, in cazul in care nu detineti o astfel de presa pentru usturoi)*, cele 2 linguri de smantana si cele cateva fire de patrunjel verde tocate marunt.Amestecati bine, pana se omogenizeaza compozitia, dupa care o dati nitel la frigider.
6) Intre timp, ar fi trebuit sa se fiarba si cartofii**. Asadar, dupa ce ii luati de pe foc, ii raciti, ii curatati de coaja si ii taiati in doua pe lung.
7) Scoateti compozitia de avocado din frigider si somonul si peste fiecare jumatate de cartof puneti o lingura sanatoasa de pasta de avocado peste care vine o feliuta de somon. Servititi ca atare !

SUCCES si POFTA BUNA ^^ !!

 *= Daca preparati pasta de avocado cu ajutorul robotului de bucatarie, atunci automat si usturoiul, dupa ce-l curatati si maruntiti nitel, va fi trecut tot pe lista de "tocat in robot".
**= Cum verificati daca sunt fierti cartofii? Dupa 35 de minute din momentul in care incep sa fiarba, luati o scobitoare lunga precum cea de friganele (sau ceva similar) si infigeti-o, de preferabil, in cel mai mare cartof din oala (cartofii pusi la fiert, ar trebui sa aiba aceeasi dimensiune, dar cum niciodata nu sunt egali, intotdeauna se va gasi un cartof mai maricel ratacit pe acolo ^^). Daca scobitoarea patrunde usor in cartof, inseamna ca este fiert si oala poate fi data jos de pe foc. In caz contrar, mai lasati oala pe foc 5-10 minute, si incercati din nou un cartof sa vedeti daca e fiert.

MULTUMESC pentru atentia acordata! Multe binecuvantari ^^!

Cu mult drag,
ステファニア ガル


No comments:

Post a Comment