Wednesday, May 22, 2013

Oua umplute (10 oua) - Reteta mamei mele

Daca aveti musafiri si nu stiti cu ce sa-i impresionati, astazi, am pregatit pentru voi o reteta de oua umplute care-l va face chiar si pe cel mai pretentios musafir al vostru sa se linga pe degete.

Succes si sper sa va placa ^^!
ステファニア ガル





Ingrediente:
- 11 ouă (10 oua pentru umplut si un ou pentru maioneza)
- 3/4 pateu dintr-o cutie de 200g
- 2 linguri muştar clasic (1 lingura pentru umplutura oualelor si o lingura pentru maioneza)
- intre 300 si 500 ml ulei de floarea soarelui pentru prepararea maionezei (alegerea cantitatii de ulei depinde de cat de multa maioneza doriti sa obtineti. Mama prefera 500 ml de ulei deoarece la noi in familie se prefera o cantitate mai mare de maioneza)
- 5 linguri de smantana (2 linguri pentru umplutura oualelor si 3 linguri pentru prepararea maionezei)
- facultativ, putina zeama de lamaie (pentru prepararea maionezei daca mustarul nu ofera destula acreala maionezei)
- un varf de sare (cat prindeti intre degete)

PREPARARE:
1) Fierbeti cele 10 oua pentru 5 minute din momentul in care incep sa fiarba. Ouale trebuie sa fie tari dupa fierbere.
2) Curatati ouale de coaja si le taiati in doua. Trebuie la final sa obtineti 20 de jumatati.
3) Scoateti cu grija galbenusul din fiecare jumatate de ou si il puneti intr-un castron separat de albusuri.
4) Freci bine galbenusurile din castron cu pateul, cu 2 linguri de smantana, cu putina maioneza* si cu o lingura de mustar. Frecati bine, bine pana cand obtineti o pasta mai groasa ca si consistenta.
5) Umpleti albusurile cu pasta obtinuta si apoi acoperiti ouale umplute cu restul de maioneza si uniformizati marginile. Ouale nu trebuie sa ramana descoperite de maioneza deoarece se vor usca.
6) Se dau la frigider si se servesc reci.

*PREPARAREA MAIONEZEI (cu ajutorul robotului de bucatarie)

1) Se sparge un ou, peste care se adauga o lingura de mustar si un varf de sare.
2) Amestecati putin, dupa care adaugati treptat uleiul si continuati sa amestecati.
3) Dupa ce ati adaugat cantitatea de ulei dorita (300 sau 500 ml), adaugati, tot treptat, 3 linguri de smantana. Smantana se adauga cate o lingura si amestecati si tot asa pana la cele 3 linguri, deoarece daca adaugati toata smantana odata, maioneza se va taia.
4) Daca nu vi se pare suficient de acrisoara, la final puteti adauga putina zeama de lamaie.

Si asta este tot. Pofta buna ! ^^

PS: Puteti presara deasupra oualelor umplute niste piper alb atat pentru gust cat si pentru efectul estetic.

No comments:

Post a Comment