INGREDIENTE:
-
2 vinete potrivite
ca marime;
-
1 ½ cepe;
-
1 ardei gras;
-
3 rosii;
-
100g cascaval
afumat;
-
¼ legatura de
patrunjel;
-
3 linguri de ulei de
floarea soarelui;
-
1 lingurita oregano
uscat;
-
sare;
-
piper.
MOD
DE PREPARARE:
1)
Vinetele se spala si
se taie in doua pe lungime.
2)
Se cresteaza pulpa
vinetelor in romburi cu varful unui cutit, apoi se ung bine cu ulei. Se aseaza
intr-o tava cu pulpa in sus si se dau la cuptor la 250 °C timp de 20 minute.
3)
In acest timp se
calesc in cele 3 linguri de ulei ceapa si ardeiul gras taiate felii subtiri.
4)
Se adauga rosiile mixate
intr-un blender (eu le-am tocat cu cutitul foarte marunt) si se condimenteaza
cu sare, piper si oregano. Se fierbe amestecul pe foc mediu pentru 10-15 minute
pana cand sosul se ingroasa putin.
5)
Vinetele se scot din
cuptor si se scobeste pulpa din mijlocul lor. Se lasa putina pulp ape marginea
vinetelor pentru a putea sustine umplutura de legume. Se presara putina sare in
scobitura vinetelor.
6)
Pulpa vinetelor se
toaca in bucati mari si se adauga in sosul de legume. Se mai lasa la fiert inca
2-3 minute.
7)
Se umplu vinetele cu
sosul de legume. Se presara deasupra patrunjel tocat si cascaval ras.
8)
Se dau vinetele la
cuptor la 200 °C pentru 10-15 minute.
9)
Se servesc calde sau
reci
PS:
Eu am adaugat si niste ardei iute in umplutura, iar cascavalul l-am batut cu ou
^^.
POFTA
BUNA !
No comments:
Post a Comment