Tuesday, August 20, 2013

Pizza (part 1) - Prepararea aluatului

Buna dragii mei prieteni ^ ^ ! Ce mai faceti?

Astazi, va voi prezenta o reteta delicioasa pentru Pizza. Sper sa o incercati si sa va placa ^^ !!


Ingrediente pentru aluat:
- 500g faina alba;
- 2 oua;
- 1 plic de drojdie uscata;
- un varf de sare;
- apa;
- ulei.

Ingrediente pentru umplutura de pizza: puteti adauga orice doriti si va face placere (ex: sunca, carne prajita, mezel, ciuperci, ardei, rosii, ceapa, masline, porumb, branza, chilli etc)*

Prepararea aluatului:
1) Intr-un bol mare puneti faina impreuna cu sarea si "aerisiti" putin continutul, amestecand cu mana. Apoi adaugati drojdia, "aerisiti" din nou si lasati aluatul sa se "odihneasca" 15-20 de minute.
2) Spalati ouale si spargeti-le deasupra continutului obtinut pana acum si amestecati din nou cu mana.
3) Adaugati apa si continuati sa framantati cu mana pana cand obtineti un aluat care sta legat si care este usor lipicios. (aprox 200 ml apa)
4) Adaugati ulei si framantati bine cu mana pana cand obtineti un aluat fin si moale la mana, si care nu se mai lipeste de peretii bolului.
5) Lasati aluatul sa creasca la temperatura camerei (dureaza cam 30 min). Intre timp, puteti sa va ocupati de prepararea umpluturii (radeti branza, prajiti alimentele etc) si a sosului (daca va mai ramane timp, daca nu, pe acesta il puteti prepara si cat timp se afla pizza in cuptor. Nu e nici o graba).
6) Dupa ce a crescut aluatul, il intindeti intr-o tava mare (tot cu mana merge intins), adaugati umplutura si deasupra, la final turnati un ou (al treilea ou) batut cu putin cascaval si apoi dati la cuptor, la foc mediu pentru aproximativ 30 minute (pana gand se rumeneste usor).
7) Pizza se poate servi atat calda cat si rece, cu sos sau fara.

SUCCES ^^ !!

*= Pentru pizza din imagine eu am folosit ca umplutura ciuperci, ardei kapia, ardei iute, masline, cascaval si rosii servita cu sosul aferent. Am vrut o pizza mai light (ovo-lacto-vegetariana) he, he ;)) !!

No comments:

Post a Comment