Tuesday, August 20, 2013

Pizza (part 2) - Prepararea sosului


Ingrediente pentru sos (reteta "secreta" a tatalui meu) :
- rozmarin uscat;
- 1-2 foi de dafin uscat;
- cimbru uscat; 
- piper negru;
- 1-2 lingurite de zahar;
- un varf de sare;
- o sticla de suc de rosii (400-500 ml);
- 1-2 linguri de ketchup dulce;
- 2-3 linguri bulion;
- 1-2 linguri mustar (iute sau clasic)

Prepararea sosului:
1) Intr-un ibric mai mare puneti mustarul si pasta de tomate. amestecati bine cu ajutorul unei linguri/te cu coada lunga pana se omogenizeaza continutul.
2) Adaugati ketchupul si amestecati din nou.
3) Diluati continutul cu suc de rosii ** si amestecati bine, bine, din nou.
4) Adaugati mirodeniile si puneti sosul pe foc mic.
5) Cand a inceput sa bulbuceasca, de 2-3 ori, opriti focul... si asta e tot.

**= Daca nu aveti suc de rosii, putei folosi mai mult bulion si ketchup pe care le diluati cu apa, in functie de cat de subtire doriti sa va iasa sosul. Iar daca puneti apa, va trebui sa lasati sa fiarba putin mai mult sosul fata de situatia in care folositi doar suc de rosii.

Pofta buna ^^ !!

No comments:

Post a Comment